Pages

Subscribe:

22 Mart 2012 Perşembe

Nintendo'nun Wii'sini Index Grup dağıtacak

Yunanistan merkezli Nortec Eurasia'nın ani bir şekilde faaliyetlerini durdurması, Index Grubu'nu harekete geçirdi.
Yabancı Damat'la gelen Nintendo Wii, DS ve 3DS oyun konsollarının Yunan distribütörü Nortec, Yunanistan'daki krizin etkisiyle ani bir kararla faaliyetlerini sonlandırdı. Bu gelişme üzerine devreye giren Türkiye'nin en yaygın bilişim ürünleri dağıtıcısı Index Grup, Japon oyun devi Nintendo'ya 'Bu işi biz yapalım' teklifi verdi.

Japon oyun devi Nintendo'nun Türkiye distribütörü Yunanistan merkezli Nortec Eurasia'nın ani bir şekilde faaliyetlerini durdurması, Index Grubu'nu harekete geçirdi. Nintendo'nun Türkiye'deki lojistik operasyonunun yürütmek için anlaştıklarını ancak bu sırada Yunan şirketin Türkiye'den çekilme kararı aldığını belirten Index Grup CEO'su Erol Bilecik, "Bunun üzerine biz de şimdi grup şirketlerimizden Neotech ile Türkiye distribütörlüğünü yapmak için Nintendo'nun genel merkezine resmi başvuru yaptık. Japonya'dan cevap bekliyoruz" dedi.

NİNTENDO BÖYLE DUYURDU
Konuyla ilgili Nintendo Avrupa'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üzülerek duyurmak isteriz ki, Türkiye distribütörümüz Nortec Eurasia, ticari operasyonunu ani bir şekilde durdurma kararı aldığını tarafımıza bildirmiştir. Türkiye'deki tüketicilerimizi temin ederiz ki, müşteri destek servislerimizin devamı için gerekli tüm adımları atmaktayız. Aynı zamanda yeni ürünlerimizi ve tecrübelerimizi Turkiye piyasasına sunmak için arayışlarımız hızla devam etmektedir. Bununla ilgili yeni duyuruları önümüzdeki günlerde paylaşacağız."

ÇOLAKOĞLU, ABD'Yİ DE OYUNA KATTI
Nortec'in Nintendo ile ilgili operasyonunu kapatmaya karar vermesiyle birlikte Nortec Eurasia'nın 2004 yılından bu yana Türkiye'deki genel müdürlüğü yapan Hasan Çolakoğlu ise yeni bir oyun devi için kolları sıvadı. California merkezli PC oyun şirketi Riot Games'in bu ay başında açılan Türkiye ofisinin başına geçen Çolakoğlu, 2011'de 'En İyi Çevrimiçi Oyun' ödülünü alan ve 30 milyonluk oyuncu kitlesine ulaşan League Of Legends ile adını duyuran bilgisayar oyunları şirketinin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.

YABANCI DAMAT İLE GELDİ, KRİZLE GİTTİ
Nortec'in sahibi George Katrinakis, 2005 yılında "Yabancı Damat dizisinde yer alan baklavacı Kahraman Usta'yı babama çok benzettim. Birbirimize gerçekten de çok benziyoruz. Kızım, Türkiye'ye yatırım kararı aldığımı öğrenince çok sevindi. Çünkü bu sayede istediği gibi Türkiye'ye gidip gelebilecek" demişti. Konuya yakın kaynaklar, küresel krizin Avrupa'ya ve ardından Yunanistan'a sıçramasının ardından Nortec Eurasia'nın merkezi olarak İstanbul'u seçen şirketin, Yunanistan'daki krizin ağırlaşması ve bankalara olan borçlarının artması nedeniyle, oyun sektöründeki faaliyetlerine ani bir kararla son verdiğini belirtiyor.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ya aslında kapanması kötü oldu.Hem bendede Wii var ama garantisini alamayan tüketiciler ve Wii U'yu o kadar çabadan sonra Nortec'in dağıtamaması kötü oldu :/

Yorum Gönder

Popular Posts

Teknoloji Ajansi