Pages

Subscribe:

8 Temmuz 2012 Pazar

Güvenli İnternet Tüketiciye Kalkan Oldu.


Güvenli internette güvensiz hiçbir ürüne yer yok


Aile ve çocukları sanal ortamın risklerinden korumak amacıyla hayata geçirilen güvenli internet uygulaması, tüketiciye de kalkan oldu.   

BTK Başkanı Tayfun Acarer, son dönemde sıkça tartışılan televizyon ve gazetelerdeki güvensiz ürün furyasının internet boyutunu bir gazete de yorumlarıyla değerlendirdi.

Güvenli internette tartışmalı markaların yer almadığını belirten Acarer, "Sağlık ve Tarım bakanlıklarının incelemelerinde temiz çıkan ürünleri pakete koyuyoruz. Güvenli internette güvensiz hiçbir ürüne yer yok." dedi.

Sahte bal, tavuk etinden sucuk/pastırma, buffalodan kıymalı pide, sağlığa zararlı ilaç ve diyet ürünlerinin yayıncı kuruluşlardan çok internette pazarladığına dikkat çekti. Bu ürünlerin, internet ortamında teşhiri ve pazarlanmasının önlenmesinin insan sağlığı ile tüketicinin korunması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

BTK Başkanı, tartışmalı markaların reklamlarının güvenli internete giremediğinin bilgisini verdi. Acarer, "Sağlık ve Tarım bakanlıklarının yaptığı incelemeler sonucu temiz çıkan ürünleri güvenli internet paketi içine koyuyoruz. Temiz çıkmayan ürünlerin tanıtımı paket içinde yer almıyor. Güvenli internette, güvensiz hiçbir ürüne yer yok." dedi.Çocukları sanal ortamın risklerinden korumak amacıyla hayata geçirilen güvenli internet uygulaması,böylece  tüketiciye de kalkan  olmuş oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

Teknoloji Ajansi