Pages

Subscribe:

5 Ocak 2013 Cumartesi

App Store Artık Apple'nin Değil

Son dönemde üretttiği cihazlardan çok, kaybettiği davalarla gündeme gelen Apple'a bir kötü haber daha geldi. Şirket uygulamalarını yayınladığı 'App Store'un isim hakkını kaybetti.

Apple, iOs tabanlı uygulamalar için geliştirdiği 'App Store' adlı mağazanın adının Amazon.com tarafından da kullanıldığını, bu durumun da patent haklarını ihlal ettiği belirterek mahkemeye gitmişti.



Oakland ABD Bölge Hakimi Phyllis Hamilton, Apple'a ait 'App Store'un, 'uygulama mağazası' anlamına geldiğini ve bunun 'genel bir tanım içerdiğini' belirterek, herhangi bir şirketin veya bir markanın malı olamayacağına karar verdi.

Hakim Hamilton, Apple'ı "Amazon'un yanıltıcı reklam yaptığı" iddasında ise kısmen haklı buldu.

Daha önce de Microsoft ile Apple arasında da 'App Store' sebebi ile benzer bir süreç yaşanmıştı. Apple, 2008 yılında App Store isminin patent haklarını almak için başvuruda bulunmuş, Microsoft da uygulama satın alınabilen ve indirilebilen mağaza anlamına gelen bu ifadenin tek bir firmaya ait olamayacağını iddia etmişti.

Bilindiği gibi, şirket daha önce de Samsung'a karşı kritik patent davalarını kaybetmişti.

Öte yandan Apple'ın kaybettiği patent davalarının, Steve Jobs'un ölümünün ardından yaşanmasını ilginç bir rastlantı olarak karşımıza çıkıyor.

Bakalım şirkettin en tepedeki ismi Tim Cook, bu durumu yatırımcılarına nasıl anlatacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

Teknoloji Ajansi