Pages

Subscribe:

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Digg, 500.000 dolara New Yorklu Betaworks‘e satıldı.

Sosyal Haber Sitesi Digg satıldı

Sosyal Haber Sitesi Digg satıldı

2004 yılında kurulan ve bir zamanlar değeri 160 milyon doları bulduğu belirtilen sosyal haber paylaşım sitesi Digg, 500.000 dolara link kısaltma servisi Bitly‘nin de sahibi New Yorklu Betaworks‘e satıldı.

Aralarında LinkedIn kurucusu Reid Hoffman ve Facebook yatırımcısı Greylock Partners'ın da bulunduğu yatırımcılardan bu güne kadar 45 milyon dolarlık yatırım almış olan site, eski başarısını son senelerde koruyamamaya başlamıştı.

2004 yılından 2010 yılına kadar çıkışını sürdüren, hatta 2008'de yaklaşık 200 milyon dolara Google‘a satılması söz konusu olan sosyal medyanın ilk örneklerinden Digg, Facebook ve Twitter'ın popülerliğini arttırması ile yavaş yavaş kullanıcı kaybetmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında ilk kez rakibi Reddit tarafından görüntülenmede geride bırakılan Digg'in Mayıs 2012 itibarı ile comScore tarafından belirtildiğine göre kullanıcı sayısı 7 milyon kişi.

Eski sosyal medya yıldızının Betawork'un Nisan 2011'de yayına soktuğu News.me sitesine ekleneceği belirtilirken, firma çalışanlarının yeni siteye katılmayacakları açıklandı. News.me, kullanıcılarına Facebook ve Twitter'daki arkadaşlarının hangi haberleri okuduklarını iletirken, oldukça yeni olan firmanın finansal değeri henüz bilinmiyor.

Digg çalışanlarının 12 milyon dolara Washington Post'a geçtiği, LinkedIn'in ise Digg'e ait yaklaşık 15 patente sahip olmak adına 3.75 ile 4 milyon dolar arasında para ödediği açıklandı.


En ünlü markalar %90’a varan indirimlerle Trendyol.com’da!

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

Teknoloji Ajansi